Go Back   Game-Veteran - A PC Multiplayer Gaming Community > PC Gaming > PC :: Gaming Genre Forums > FPS Forum
Blogs FAQ Community Calendar New Posts Experience


Share This Forum!  
 
  
  

Reply Post New Thread 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-06-2014, 08:16 PM
normski7a's Avatar
normski7a normski7a is offline
G-Vet Member
Points: 5,935, Level: 49
Points: 5,935, Level: 49 Points: 5,935, Level: 49 Points: 5,935, Level: 49
Level up: 93%, 15 Points needed
Level up: 93% Level up: 93% Level up: 93%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 243
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 0
Uploads: 0
normski7a is a noob of the finest order
Default BF4 netcode patch

As the title suggest, Dice have updated the game to address the netcode.

http://battlelog.battlefield.com/bf4...e-rolling-out/
__________________
Last Achievements
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2014, 08:23 PM
PlasmaGsus's Avatar
PlasmaGsus PlasmaGsus is offline
G-Vet Member
Points: 7,365, Level: 57
Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57
Level up: 8%, 185 Points needed
Level up: 8% Level up: 8% Level up: 8%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2010
Location: Finland
Posts: 582
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 0
Uploads: 0
PlasmaGsus is a noob of the finest order
Default

I hope this fixes my crash issues. There are some crash fixes on the changelist atleast.
Last Achievements
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2014, 08:35 PM
normski7a's Avatar
normski7a normski7a is offline
G-Vet Member
Points: 5,935, Level: 49
Points: 5,935, Level: 49 Points: 5,935, Level: 49 Points: 5,935, Level: 49
Level up: 93%, 15 Points needed
Level up: 93% Level up: 93% Level up: 93%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 243
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 0
Uploads: 0
normski7a is a noob of the finest order
Default

My game appears better now, although I'm not sure if it's the patch or my new fibre broadband!
__________________
Last Achievements
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2014, 05:27 AM
PlasmaGsus's Avatar
PlasmaGsus PlasmaGsus is offline
G-Vet Member
Points: 7,365, Level: 57
Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57
Level up: 8%, 185 Points needed
Level up: 8% Level up: 8% Level up: 8%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2010
Location: Finland
Posts: 582
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 0
Uploads: 0
PlasmaGsus is a noob of the finest order
Default

I'll use this topic to describe my crashes if any of you have ideas what's going on.

I don't know if any of you have had this but my game crashes on black screen, what seems to be random. Sometimes i can play for 10 minutes, sometimes for hours. Other times it doesn't crash at all. Windows action center or system logs don't have anything in them except "Windows has stopped working" which is obvious.

What i've done:
- reinstall game
- reinstall origin
- reinstall Visual Studio (as some possible fixes pointed)
- fiddle with gfx setting (quality, Mantle <-> DX etc.)
- RAM test (MemTest86)
- GPU drivers are a clean install
- I've tried some fixes where you have to give admin rights to Origin and BF folders and such.

Nothing is OC'd and GPU runs at low temperatures and not one of my other games crash. I just can't find any info googling what this could be and as said, Windows doesn't give any clues.

I'll try this new patch today but if you have any experience this and how it can be fixed, i'd appreciate it. And i hope this patch fixes it.

EDIT: System specs if this is helpful
i7 4770k
MSI Z87-G41 PC Mate board (latest BIOS)
8 Gb 2133 Mhz CL 10 RAM (running at 1600 Mhz)
R9 290X (Catalyst 14.4 drivers)
Windows 7 Ultimate 64 bit
Last Achievements

Last edited by PlasmaGsus; 05-06-2014 at 05:35 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-06-2014, 05:45 AM
normski7a's Avatar
normski7a normski7a is offline
G-Vet Member
Points: 5,935, Level: 49
Points: 5,935, Level: 49 Points: 5,935, Level: 49 Points: 5,935, Level: 49
Level up: 93%, 15 Points needed
Level up: 93% Level up: 93% Level up: 93%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 243
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 0
Uploads: 0
normski7a is a noob of the finest order
Default

Nice rig mate, to be honest I haven't had any real issues with the game. Even when it first came out I wasn't getting any problems lime everyone else I was playing with at the time. Apparently this new patch fixes Mantle issues so fingers crossed.
My specs for what its worth
i7 920
12Gb 1066 Mhz RAM
2x GTX 570
Win7 Home Premium x64.
__________________
Last Achievements
Reply With Quote
  #6  
Old 05-06-2014, 06:19 AM
PlasmaGsus's Avatar
PlasmaGsus PlasmaGsus is offline
G-Vet Member
Points: 7,365, Level: 57
Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57
Level up: 8%, 185 Points needed
Level up: 8% Level up: 8% Level up: 8%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2010
Location: Finland
Posts: 582
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 0
Uploads: 0
PlasmaGsus is a noob of the finest order
Default

Sadly this patch didn't fix my issue. I just played for 15 minutes and boom, black screen of death. The PC completely freezes and i need to do a shutdown. Reset doesn't get it going again.

I'm a bit frustrated as this doesn't seem to be a HW issue as all the other games run fine without any problems. I just CBA to reinstall Windows and all that, just to play this one game. (and it might not even fix it) But there are no clues whatsoever what is causing this. Windows, firewall, drivers, some other program interrupting, net issues?! I haven't found any logging programs that could tell more than the Windows Action Center one. And that's not helping in this..

Sigh. Back to DayZ.
Last Achievements
Reply With Quote
  #7  
Old 05-06-2014, 06:39 AM
habu606's Avatar
habu606 habu606 is offline
Administrator
Points: 8,287, Level: 61
Points: 8,287, Level: 61 Points: 8,287, Level: 61 Points: 8,287, Level: 61
Level up: 46%, 163 Points needed
Level up: 46% Level up: 46% Level up: 46%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 726
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 8
Uploads: 0
habu606 is still learning basic gaming skills
Send a message via Steam to habu606
Default

Just had a look and seems your not the only one having this issue. One guy said he fixed it by turning off mantle and using dx11 I know you said you tried it but could be worth having another look.
Another idea is try beta drivers.
Or even use some historic drivers before mantle was introduced.

Few ideas for you. Oh do any of your other games support mantle?
Last Achievements
Reply With Quote
  #8  
Old 05-06-2014, 06:57 AM
PlasmaGsus's Avatar
PlasmaGsus PlasmaGsus is offline
G-Vet Member
Points: 7,365, Level: 57
Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57
Level up: 8%, 185 Points needed
Level up: 8% Level up: 8% Level up: 8%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2010
Location: Finland
Posts: 582
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 0
Uploads: 0
PlasmaGsus is a noob of the finest order
Default

Quote:
Originally Posted by habu606 View Post
Just had a look and seems your not the only one having this issue. One guy said he fixed it by turning off mantle and using dx11 I know you said you tried it but could be worth having another look.
Another idea is try beta drivers.
Or even use some historic drivers before mantle was introduced.

Few ideas for you. Oh do any of your other games support mantle?
Cheers for the input. Yeah, i've tried DX11 and that's actually where i first got the issue as it is the default setting, so i changed it to Mantle. I don't have any other games that i know of that run Mantle.

What i've just read is that this seems to be an issue with R9 290 series cards. As i said before, the card doesn't overheat but one guy had fixed this setting the target GPU temperature to 80c in Catalyst Control Center, so i'm trying that next. I don't think my card runs that high at any point anyway but will see.

Sadly i don't have an option to buy another card atm, like 780 or so. And this card isn't faulty in itself but seems like 290 and BF don't mix too well.

If the cooling thing doesn't work, i'll start messing around with the drivers. Will try this later tonight. Now i'm heading for work. Yay!
Last Achievements
Reply With Quote
  #9  
Old 07-06-2014, 06:49 AM
PlasmaGsus's Avatar
PlasmaGsus PlasmaGsus is offline
G-Vet Member
Points: 7,365, Level: 57
Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57 Points: 7,365, Level: 57
Level up: 8%, 185 Points needed
Level up: 8% Level up: 8% Level up: 8%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2010
Location: Finland
Posts: 582
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 0
Uploads: 0
PlasmaGsus is a noob of the finest order
Default

Latest beta drivers (14.6) seem to work so far. No crashes in few rounds i've been playing. So fingers crossed! I'm still a bit sceptical tho..


EDIT: As suspected, it crashed. Fuck it. I have other games.
Last Achievements

Last edited by PlasmaGsus; 07-06-2014 at 08:55 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-06-2014, 08:57 AM
normski7a's Avatar
normski7a normski7a is offline
G-Vet Member
Points: 5,935, Level: 49
Points: 5,935, Level: 49 Points: 5,935, Level: 49 Points: 5,935, Level: 49
Level up: 93%, 15 Points needed
Level up: 93% Level up: 93% Level up: 93%
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 243
Tournaments Joined: 0
Tournaments Won: 0
Downloads: 0
Uploads: 0
normski7a is a noob of the finest order
Default

I should be on later, before the footy if you fancy a wee scrim?
__________________
Last Achievements
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger